Categories
Dnevnik razstrupljanja

Vtisi z detoxa

BLOG ZAPISI S PROGRAMA DOMAČEGA AJURVEDSKEGA DETOXA

Piše: Načka

#swasthyadetox2021

ČETRTEK, 15. 4. 2021, MOJ PRVI DAN RAZSTRUPLJANJA. 


Danes sem vstala ob 6h zjutraj. Všeč mi je bila jutranja rutina, na katero se vedno bolj privajam. 
Zajtrkovala sem samo 2 zelo okusno začinjeni narezani kuhani jabolki, ker nisem imela pri roki banane. 
Drugače sem danes zelo utrujena, skoraj ves čas me boli glava. Nisem še  navajena zgodnje ure vstajanja. Najraje bi šla na popoldansko spanje kot sem bila večino dni navajena zadnja leta, a si ne dovolim. 
Kosilo je bilo tudi zelo okusno; čičerikina juha z zelenjavo in kvinojina solata. Do sitega sem se najedla in bila zelo zadovoljna, da sem premagala lakoto in mi je uspelo potrpeti do kosila. Pred kosilom sem bila namreč zelo lačna in seveda utrujena.
Pred 15 h sem opravila dnevno meditacijo. Za nalogo je bilo poslušanje glasbe za muladharo čakro, ki je povezana z elementom zemlje. Med meditacijo sem se kar sprostila. Glasba je bila poživljajoča, počutila sem se bolj pri sebi. 
Današnja naloga, in sicer skrb za rastlino je super. S partnerjem imava v stanovanju polno rastlin, a je zanje do zdaj večinoma skrbel on. Sprejela sem izziv; zalila sem rastlino, ki sem jo dobila za moj rojstni dan. Potem sem še navlažila krpo in dvema rastlinama (drevesu denarja in spatifilu) obrisala liste z njo.  Sem tudi prej prebrala, da imata to ti dve rastlini radi. 


Detox čaj sem popoldan popila pol ure pozneje kot je bilo priporočeno. Se še navajam na nov urnik. Toliko sem bila zaposlena z rastlinama, da sem pozabila na ta čaj. Zdi se mi lepo, kar je dr. Vishnu omenil, da skrbimo za rastlino tako dobro kot skrbimo za svoje telo. 
Opazila sem, da sem bolj anksiozna, ko sem lačna. To se mi je sicer dogajalo že prej, a sem takrat vedno, ko sem bila lačna, hitro segla po hrani. Zdaj pa zaradi pravil razstrupljanja tega ne počnem (ne jem med obroki)  in opažam, da me to spravlja v stres. Uvidela sem, da sem prej bežala pred tovrstnim stresom. Zdaj, ko ne bežim več od njega, se počutim močnejšo in mogoče tudi bolj samozavestno. Dobila sem vero v svojo moč ter občutek, da bom zmogla. Zmogla bom kljub morebitnim težavam na tej zame novi življenjski poti, novem procesu oziroma razstrupljanju. 

PETEK, 16. 4. 2021, MOJ DRUGI DAN RAZSTRUPLJANJA


Med današnjo meditacijo sem se počutila super. Ni me bolela glava, samo malo vrat. Imam namreč neke težave z bolečinami v vratu, ki se mi že dalj časa pojavljajo. To je bila meditacija povezana z elementom ognja oziroma meditacija za oči, saj so oči po ajurvedi povezane ravno s tem elementom. Med meditacijo sem se zelo sprostila, moje oči so mi zares hvaležne. 
Danes je bil dan pospravljanja. Napisala sem si dokaj podroben načrt opravil in se ravnala po njem. Prav napisala sem si, da je začeti težko, potem pa gre mnogo lažje. Nisem največja ljubiteljica pospravljanja, za to velikokrat nimam motivacije. Danes mi je pospravljanje postalo všeč. Poživilo me je in okrepilo moje mišice. Zaradi pomivanja veliko kosov posode me je zabolel hrbet. Takrat sem se ustavila, naredila en jogijski razteg nazaj in nadaljevala s pomivanjem.
Počela sem veliko stvari, od brisanja prahu z ogrodja postelje in pospravljanja le te do brisanja prahu s tal z vlažno vileda krpo. To pospravljanje mi je res dalo moč, samozavest in poskrbelo za dobro prekrvavitev celotnega mojega telesa.Stanovanje je sedaj mnogo čistejše in tudi moj partner je zelo zadovoljen.
Obroki (sadni zajtrk, za kosilo šparglji, kvinoja in lečina juha), za večerjo zeljna juha) so bili zelo okusni. Tudi moj partner jih je bil vesel. 


Danes sem imela veliko manj težav z anksioznostjo, ko sem bila lačna in še ni bil na sporedu naslednji obrok. Manj težav s tem pripisujem moji večji fizični aktivnosti danes in tudi temu, da med detoxom jemljem prehranski dodatek z imenom brahmi, ki ima med drugim značilnost, da poskrbi za večjo umiritev in sprostitev. Pa še moj drugi dan razstrupljanja je. Rekla sem si, da bom sprejela karkoli bo in to mi zelo pomaga. To brezpogojno sprejemanje je res zdravilno. Zato sem imela danes veliko manj problemov s strahom kot ponavadi. Lahko bi rekla, da skoraj nič.

SOBOTA, 17. 4. 2021, MOJ TRETJI DAN RAZSTRUPLJANJA


Danes sem spet vstala ob 6h in izvedla jutranjo rutino, ki jo vedno lažje izvajam.

Za zajtrk je bil na jedilniku le sok, a je bil ta zelo okusen. Dal mi je energijo za začetek dneva. Po njem sem se počutila sveže. Po tem sem poslušala meditacijo. Med meditacijo sem poslušala prijetno glasbo strun. Dobila sem občutek, da se je čas ustavil, tako lepo je bilo. Sprostila sem se in sprejela vse občutke, tudi občutke napetosti.

Danes smo imeli za nalogo napisati svoj življenjepis. Moram reči, da se z njim nisem obotavljala – začela sem ga pisati že dopoldan. Ravnala sem se po načelu najtežjo nalogo opraviti najprej. Življenjepis sem dokončala popoldan, po kosilu. Ko sem ga pisala, sem se spomnila trenutkov trpljenja kot tudi veselih trenutkov. Vse sem sprejela. Pustila sem, da so. Pisala sem o čustvih strahu, jeze, veselja in sreče. Verjetno so ta čustva kot valovanje, ki ga vsak nosi v sebi. So kot oblaki, ki pridejo in grejo. Mislim, da je zdravilno pri tem gojiti nenavezanost nanje ter jih brezpogojno sprejeti, ko pridejo in jih spustiti, da gredo, ko je čas za to. 

Vidim, da je to razstrupljanje zame tudi lekcija sprejemanja. Sprejemanja vsega, kar se mi dogaja, vsega kar je. 
Ta dan je glede hrane solatni dan. Solata za kosilo mi je zelo teknila. Gotovo bo tudi solata za večerjo zelo okusna. Sem že v veselem pričakovanju.

NEDELJA, 18. 4. 2021, MOJ ČETRTI DAN RAZSTRUPLJANJA


Današnja meditacija za nemirne me je spravila v mirno stanje podobno spanju. To je ravno pravšnja meditacija zame, saj sem pogosto nemirna. 

Danes je drugi dan solat in moram priznati, da prej nikoli v življenju nisem imela solatnega dne. Ta dva dneva sta zame prva takšna dneva. Malo sem bila nemirna in živčna med sprehodom s partnerjem. Zdaj (po meditaciji) sem mnogo bolje, sproščena in bolj spočita. Meni je težko premagovati lakoto. Danes sem imela enkrat za nek krajši čas povečano anksioznost. Srce mi je hitro bilo, a sem si rekla, da je to samo to in je hitro minilo.

Danes sem imela za nalogo napisati pismo odpuščanja. Vsak  dan razstrupljanja namreč dr. Vishnu  prek posnetka pove nalogo. Presenetljivo je, da sem ugotovila, ko sem to pismo napisala, da sem imela največ za odpustiti sama sebi. Danes sem torej osvojila še eno lekcijo sprejemanja in sicer sprejemanja same sebe. Ugotovila sem, da se prej nisem imela preveč rada. Šele z začetkom tega razstrupljanja in z vsakim dnevom tega se še bolj spoznavam in se začenjam imeti vedno raje.
Všeč mi je, da to razstrupljanje ponuja tako duhovno, kot tudi psihološko in telesno čiščenje. Torej je celostno. 

PONEDELJEK, 19. 4. 2021, MOJ PETI DAN RAZSTRUPLJANJA

Današnja meditacija transformacije čustev je iz mene izvabila solzno oko hvaležnosti in nasmeh. Vesela sem, da sem se odločila za to razstrupljanje.
Čez dan sem vedno manj utrujena. To je čisto druga zgodba, kot sem jo poznala včasih, ko sem bila cele dneve zelo utrujena in sem komaj čakala na popoldansko spanje. Če pa se utrujenost vendar pojavi, jo sprejmem. To mi zelo pomaga na tej poti. Prej sem imela velike težave s sprejemanjem utrujenosti. Ponavadi je nisem sprejela. Zdaj je drugače.

Danes je sadni dan; še nikoli v življenju nisem tega preizkusila. Moram reči, da kljub povečani lakoti in občasni želji po drugi hrani, kar gre. Če sem lačna med obroki pijem toplo vodo ali detox čaj. Seveda tudi drugače pijem veliko vode. To je pomembno za ta proces.

Današnja preizkušnja je bila biti sam s seboj v tišini in da predelamo še preostale emocije. Nisem zmogla biti čisto brez pogovora. Malo sem se namreč pogovarjala s partnerjem. Sem pa dosegla mnogo več, kot sem pričakovala. Danes je bil tudi dan v znamenju meditacije. Poslušala sem že omenjeno meditacijo in bila na meditativnem sprehodu v dežju. Biti sama s sabo v tišini je kot popotovanje v globine moje duše. Je zelo čustveno. Izkušam čustva strahu, dolgočasja, ravnodušnosti, osamljenosti in še bi lahko naštevala. Vsa ta čustva vrejo na dan. Vse to in še več sem jaz. Zato to vse brezpogojno sprejemam.

Včasih se pojavi tudi čustvo zadovoljstva. To se pojavlja pri meni vse večkrat, saj sem zelo zadovoljna z življenjem v času razstrupljanja. Vesela sem, da zmorem in da se vse bolje počutim. To veselje se vse bolj izraža v meni. Z veseljem se druži tudi občutek miru. Zato vedno pogosteje občutim tudi srečo. Hvaležna sem, da sem se vključila v program domačega ajurvedskega razstrupljanja.

Res se dogaja neka transformacija čustev pri meni. Ponovadi sem bila večinoma čemerno razpoložena ali pa sem se pogosto nad čim pritoževala. Zdaj se to obrača. Zelo lep občutek je to. Prej nisem sprejemala življenja takšnega kot je, zdaj ga. Današnji dan je zame zelo duhovna izkušnja.

TOREK, 20. 4. 2021, MOJ ŠESTI DAN RAZSTRUPLJANJA

Vsaka naslednja meditacija je globlja izkušnja. Danes sem se začela učiti zares počivati med meditacijo. Bilo mi je prijetno. Sprva sem čutila neke napetosti. Potem sem se bolj sprostila. Ta meditacija je bila kot popotovanje v še neraziskane globine mene same.

Danes je na vrsti ghee in kitchdi dan. Torej ajurvedsko prečiščeno maslo in jed iz mung fižola in riža. Danes se čiščenje osredotoča na plazmo. To je telesno tkivo, skozi katerega se hrana absorbira najprej. Dan je povezan z elementom zemlje. 

Zjutraj sem po požirkih popila 30 ml utekočinjenega toplega gheeja. Res težko mi je bilo piti ta ghee zjutraj. Zraven sem se verjetno mrščila, a glavno je, da sem ga uspela popiti.

Danes sem malo bolj utrujena. Verjetno zato, ker sem preizkusila malo zgodnejšo uro vstajanja. Vstala sem že ob 5:20. 

Današnja naloga mi je zelo všeč. Verjetno zato, ker sem okoljevarstveno naravnana. Zelo rada imam naravo. Danes je bil dan čiščenja okolice doma. Pripravila sem si plastično vrečko in rokavico, s katero sem pobirala odpadke. Moram priznati, da mi je bilo sprva precej nerodno, čeprav sem delala delo v dobro vseh. Nato pa sem videla odziv mimoidočih, ki je bil spoštljiv in dober. Nisem pričakovala takšnega odziva. Prej sem se vedno bala tega, kaj bodo o meni rekli drugi ljudje. Zdaj se manj. Težko se tudi izpostavljam pred drugimi. Raje se kam umaknem. Zato sem se ob pobiranju odpadkov čutila preveč obdana s pogledi, ki bi lahko sodili. Pozitivni odziv pa me je navdal z občutkom, da me drugi sprejemajo. Sama sebi sem verjetno najhujši sodnik. Nabrala sem kar nekaj odpadkov. Šla sem okoli bloka, kjer stanujem, potem sem šla okoli sosednjega in še sosednjega. Pri slednjih dveh je bilo več smeti. Okoli prvega pa so bili večinoma cigaretni ogorki. 
Verjamem, da sta narava in človeško telo povezana, saj imamo ljudje tudi duhovni aspekt. Ta teži k čistosti in bivanju v harmoniji z naravo ter skrbi zanjo.
Po tej opravljeni nalogi čutim neko zadovoljstvo, zadoščenje. Spomnila sem se naslednjih rekov: “Tisoč milj dolgo potovanje se začne z enim samim korakom,” in “prava sreča je v majhnih stvareh”. Jaz sem začela to pot. Pot čiščenja telesa in duha. 

SREDA, 21. 4. 2021, MOJ SEDMI DAN RAZSTRUPLJANJA

Danes popoldan sem dosti počivala. Počivala sem ob raznih počasnih jogijskih vajah in opazovanju lastnega dihanja. Dovolila sem si biti to, kar sem. Dovolila sem si početi to, kar najbolj odgovarja mojemu telesu. Prej sem šla na sprehod, a sem se med njim počutila dokaj šibko in utrujeno. Spoznala sem, da rabim ta počitek in sem si ga dala. Prezračila sem stanovanje, da sem lahko dihala čistejši zrak in se lahko še bolj spočila. Po tem jogijsko-dihalnem počitku se počutim kot nova. Zelo lepo in prijetno je bilo. Počutim se sveže. Narisal se mi je nasmeh na obrazu. Bolj sem sproščena. 

Po tej meditacijski jogi sem opazila, da je na primer tudi pitje vode neke vrste meditacija, če ga zavestno izvajamo. Začenjam razmišljati, da bi lahko bilo tudi celotno človeško življenje (vključno z vsemi aktivnostmi) meditacija. To je neke vrste zavedanje bivanja v tem trenutku. Dragocenosti bivanja tukaj in zdaj, ki edino prinaša srečo. Vsa opravila se verjetno da spremeniti v meditacijo.

Danes sem si pri pomivanju posode dovolila biti počasna. Nisem se nikamor silila,  kot to počnem ponavadi. Opazovala sem svoj dih in vse okrog sebe: gobico, posodo, vodo. Znašla sem se v meditaciji. Tudi poslušala sem prijetno šumenje vode in vonjala dišeč vonj detergenta. To je delo, ki v bistvu ni delo, sem spoznala.  “Pojdi še počasneje,” sem zaslišala svojo intuicijo in sem šla. Začutila sem veličino tega trenutka. Radost mi je napajala srce. Vsak kos posode je bil zame darilo. Darilo, ki mi je odpiralo vrata v ta skrivnostni sedaj.

Pa še rek iz knjige Tao Te Ching: Tisti, ki meditira, ne dela ničesar, a hkrati je vse storjeno.

Danes je dan čiščenja krvi in prvi dan diete s kičarijem. Na vrsti je bil kičari s korenčkom. Moram reči, da je bil okusen.

ČETRTEK, 22. 4. 2021, MOJ OSMI DAN RAZSTRUPLJANJA

Danes se mi pojavlja neka tesnoba. Mogoče je to zaradi detoxa od digitalnih naprav. Predvsem, ko sem sama, se jim res težko izogibam. Prej sem veliko člankov brala na pametnem telefonu, pa tudi Facebook sem dostikrat obiskala. Dostikrat sem po telefonu posegla tudi iz dolgočasja ali pa zgolj iz občutka nekega psihološkega neudobja. Težko mi je biti brez digitalnih naprav, na katere sem tako navajena. Navdaja me občutek pomanjkanja impulzov. V meni se oglašajo različna čustva. Digitalne naprave uporabljam tudi v smislu iskanja neke pozornosti, ki si je sama ne dam, pričakujem pa jo od drugih. Vem pa, da je gledanje v razne zaslone, škodljivo za oči. Moja želja je, da bi te naprave uporabljala manj, kot sem jih do sedaj. Mislim, da mi uporaba tovrstnih naprav jemlje čas, ki bi ga lahko na primer namenila posvečanju sebi.

Včerajšnja naloga je bila opazovati zvezde in Luno ter se povezati z njihovo energijo. Nočno nebo je bilo, kot naročeno, jasno. Zvezde so se sicer zaradi mestne svetlobne kupole slabo videle. Videla se je polovička Lune, ki se debeli. Luna je žarela v svoji lepoti. S partnerjem sva jo kar nekaj časa opazovala. V noči iz včeraj na danes sva s partnerjem spala globlje in trdneje kot običajno. Razmišljam, da mogoče opazovanje nočnega neba prinaša boljše spanje. 

Današnja abstinenca od digitalnih naprav je kot še ena pot do mene same. Če teh ne uporabljam, se bolj poglabljam vase in se bolj opazujem. Mislim, da nas tovrstne naprave dostikrat odvračajo od sedanjega trenutka. Od lepote bivanja tukaj in zdaj. Bogastvo je v vsakem izmed nas in tudi prava sreča. Ne rabimo tega dosegati z dodatnimi stimulusi, ker to že smo. Smo utelešenje sreče in veselja. Mi smo ta radost, ki jo iščemo. Ni je treba iskati, potrebno je le pogledati globoko vase. 
Danes je drugi dan kičeri diete. Jem kičerije z bučo, za katero je dr. Vishnu rekel, da je dobra za dovajanje potrebnih snovi mišičnemu tkivu. Jedi so okusne, čeprav za vsak današnji obrok enak. Na podobno hrano sem navajena, saj se večinoma prehranjujem z rastlinsko hrano, zato mi ni težko vztrajati pri dieti. Včasih sicer pomislim na kakšno drugo hrano, na primer testenine ali kruh, ampak vem, da je za moje telo najbolje, popolnoma slediti detox programu. Po zaslugi tega programa nimam več težav z napenjanjem. Torej se je moje črevesje prečistilo in prebava izboljšala. Počutim se lahkotnejše. 

PETEK, 23. 4. 2021, MOJ DEVETI DAN RAZSTRUPLJANJA

Današnja naloga je bila narediti dobro delo. Dopoldan sem šla na obisk k starejši gospe, katere kontakt sem imela. Veliko sem jo poslušala. Znam ji prisluhniti. Njeno pripovedovanje mi je zanimivo. Nad mojim obiskom je bila gospa navdušena. Rekla je, da naj pridem, ko bom utegnila. Povedala mi je, da jo redko kdo osebno obišče. Dejala je, da sem odlična sogovornica in me bo vedno zelo vesela. Njen pozitiven pogled na svet, kljub zdravstvenim težavam, me je navdušil. Vesela sem, da ji lahko pomagam in da sem danes bila del njenega dne. Po tem dobrem delu se počutim zadovoljno in veselo. 

Potem sem se odločila, da nekaj dobrega naredim še za planet Zemljo in posredno za človeštvo in mene samo. Zato sem se odločila, da danes posvetim več pozornosti varčevanju z vodo in elektriko.
Sicer je to dobro delo majhno, lahko pa ga vsak dan vključim v svoje aktivnosti.

Če razmišljam o dobrih delih je to razstrupljanje eno veliko dobro delo, ki ga podarjam sebi. V nekem smislu je tudi to moje pisanje neke vrste dobro delo, saj s tem spodbujam druge ljudi, da se tudi oni lotijo te prenove in preporoda.

Rada pišem. S pisanjem izražam svoja notranja doživljanja. Če se slučajno na svoji življenjski poti kje izgubim, se lahko preko pisanja spet najdem. Čudovit občutek je, ko kaj lepega napišem. To razstrupljanje mi je prineslo drugačno izkušnjo pisanja. To je pisanje, ki odkriva duhovnost. Pisanja o mojih prej skritih globinah duše.

SOBOTA, 24. 4. 2021, MOJ DESETI DAN RAZSTRUPLJANJA

Danes je dan hvaležnosti.

Čakra, ki je povezana s tem dnem je grlna čakra. Za nalogo smo imeli napisati in po svoje oblikovati voščilnico zahvale. Narisala sem smejoče sonce, nad njim mavrico. Na mavrici pa plujeta dve smejoči se jadrnici. Zahvalila sem se ljudem, ki so bili z mano tako v težkih kot tudi veselih trenutkih življenja. Zahvalila sem se tudi planetu Zemlja za zrak, hrano, vodo, skratka za vse, kar mi nudi.

Tako razmišljanje o hvaležnosti me napolnjuje z veseljem do življenja. Veseljem, ki pri meni pogosto ostaja skrito za drugimi čustvi, kot je na primer strah in občutek zaskrbljenosti. V bistvu sem rada vesela. Vesela sem, da sem del tega planeta, da lahko dajem sebi in drugim, ter da s hvaležnostjo sprejemam, kar mi je dano.

Danes je dan razstrupljanja kostnega tkiva. Še rdečo peso v kičeriju potrpim, ker ji dodam malo soli in bazilike. Jed zato malo bolj prija okušalnim brbončicam. Res je sedaj kar enolična dieta. Danes in včeraj so mi zadišale olive, a sem to željo presegla in nisem vzela ničesar drugega. Ničesar, kar ni bilo na jedilniku. Včasih je kar težko vztrajati. Vem pa, da bodo kmalu prišli dnevi z večjo raznolikostjo jedilnika. Se jih že veselim. Hvaležna sem sicer za vse obroke v času razstrupljanja, za naloge in seveda ekipi Holističnega centra Swasthya za omogočanje tega programa. 

NEDELJA, 25. 4. 2021, MOJ ENAJSTI DAN RAZSTRUPLJANJA

Danes mi je bil kičeri okusnejši kot včeraj, saj je bil z indijskimi oreščki in brez kurkume.

Za današnjo nalogo je bilo vaditi fotografijo ter iti na sprehod in v fotografski objektiv ujeti najlepši razgled. Naloga je bila zanimiva. Zabavno mi je bilo fotografirati. Nisem fotografirala s pametnim telefonom, kot to počnem ponavadi, ampak s pravim velikim fotoaparatom. Mislim, da so mi fotografije uspele in da ni slabo za prvič.

Naravo seveda raje opazujem le z očmi. Je pa zabavno kdaj pa kdaj poseči tudi po fotoaparatu. Spoznavam, da se v bistvu rada učim novih veščin.
Današnji dan je povezan s čakro tretjega očesa. Tudi današnja meditacija je bila posvečena tej čakri. Med njo sem za nekaj trenutkov začutila energijo svojega telesa. Mogoče sem med njo skoraj zaspala. Ta meditacija mi je prinesla sprostitev, veselost in večjo živahnost ter predvsem pozitivno naravnanost. Če sem bila prej malo čemerne in napete volje, mi je meditacija prinesla pozitivnost in veselje. 

Vedno raje si vzamem čas za meditacije, ker vedno bolj spoznavam, kako mi pomagajo na psihološkem in duhovnem nivoju. Res je, kar je rekel dr. Vishnu, da z vsako meditacijo bolj napredujemo. Vidim psihološki in duhovni napredek pri sebi. Tudi telesno se počutim vitalnejše. Vesela sem, da sem na tej poti celostnega razstrupljanja in jo priporočam tudi drugim. 

PONEDELJEK, 26. 4. 2021, MOJ DVANAJSTI DAN RAZSTRUPLJANJA

Med današnjo meditacijo za kronsko čakro (čakra na vrhu glave) sem zapisala: “Bila sem tam. V tistem neskončno obširnem trenutku. Tam, v vseprisotnosti. Bila sem tu in hkrati tam. Bilo je nenavadno, novo. Ena misel mi je celo govorila naj izstopim. Jaz sem se le sprostila.”

Danes sem imela za nalogo naslikati svojo vizijo moje prihodnosti. V prihodnosti si želim biti srečna in vesela. To si seveda želim tudi za sedanjost. Tako sem bila zatopljena v slikanje, da sem kar pozabila na čas. Že dolgo časa nisem slikala. Mogoče celo od osnovne šole. Današnje slikanje mi je bilo prijetno, v njem sem uživala. Poglobila sem se v ta proces. Zdi se mi, da sem barve dobro ujela. Nisem vedela, da mi je ta dejavnost tako všeč. Šele sedaj to spoznavam. Slikanje je kot še eno orodje za spoznavanje moje notranjosti. Je tudi neke vrste meditacija. Super je. 

TOREK, 27. 4. 2021, MOJ TRINAJSTI DAN RAZSTRUPLJANJA

Danes je bil dan smeha in veselja ter bolj raznovrstnega jedilnika.

Svojega partnerja sem nasmejala s tremi šalami. Tako sem ga navdušila nad šalami, da je še on začel iskati po internetu in našel še dodatne šale, ki so naju oba nasmejale.

Čeprav danes slikanje ni bilo za nalogo, sem se nad njim tako navdušila, da sem danes spet šla slikat. Naslikala sem sončni vzhod, ki mi je zelo dobro uspel. Ob današnji meditaciji za vse čakre sem za nekaj časa občutila nenavadno močan pretok energije, ki je tekla, skozi moje telo. To energijo sem začutila v obliki močne toplote.

Res se nekaj dogaja v mojem telesu, umu in duhu. To je močna sprememba na bolje. 

SREDA, 28. 4. 2021, MOJ ZADNJI DAN RAZSTRUPLJANJA

Današnja meditacija polne lune je bila odlična. Po njej se počutim mnogo bolj sproščeno. Po vseh teh meditacijah, ki so potekale v okviru programa razstrupljanja, se počutim bolj povezana s planetom Zemljo in vesoljem. Zavedam se daru tega življenja, daru mojega telesa.

Kot je rekel doktor Vishnu je to zadnji, a hkrati prvi dan razstrupljanja. Kajti za zdravo življenje je nujna zdrava prehrana, zdrave navade in zdrav življenjski slog na splošno. Moram reči, da so te zdrave navade zdaj mnogo bolj ukoreninjene v meni kot na začetku tega razstrupljanja.Vesela in hvaležna sem tudi za nove spretnosti, nova znanja ter za vse spodbude za opravljanje dobrih del, tako za druge kot tudi za naš planet. Prek spodbude programa razstrupljanja sem si ustvarila tudi nov hobi in sicer slikanje. 
Veselo in srečno stopam novim izzivom naproti. Nič me ne bo ustavilo na moji poti celostnega zdravja. 

ŠE VEDNO JE ČAS, DA TUDI VI SPREJEMTE IZZIV IN OPRAVITE DOMAČI AJURVEDSKI DETOX:

Preverite 7-dnevni program.

Preverite 14-dnevni program.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja